Julia Lundqvist

20/3 Ocean Adventure, Subic, Filippinerna
Onsdagen den 20/3 var det dags att uppfylla något från "saker att göra innan jag dör" - listan: simma med delfiner. Något jag alltid drömt om. Och ännu bättre: dyka med dem!
 
Jag mötte upp tyskarna som hade kommit från Manila, vi prova ut utrustning och sedan hoppade vi ner i vattnet för att få dyka. Vi började med att träffa en delfin, klappade, kittlade, pussade, matade, kände i hans mun och såg honom leka omkring oss. Vilket underbart djur. Kan man få ha ett som husdjur tack?
Efter delfinen fick vi träffa en falsk späckhuggare som är lite större än en delfin. Även han fick vi klappa, mata, känna i munnen och bäst av allt, rida på honom under vattnet. Efter det simmade båda omkring oss och lekte. Det var en upplevelse att bara se dem leka under vatten.
När vi kom upp bestämde jag mig för att också simma med delfinen. Jag blev tyvärr lite besviken, men tror det har att göra med att dykningen var så extremt bra. Vi fick simma med den två gånger, men roligast av allt var när vi dansade med den. Sedan gjorde vi ungefär som under vattnet, kittla, krama, klappa, mata....
Efter båda aktiviteterna fick vi även bli fotade med djuren.
Vi såg även en havslejonshow och en delfinshow innan vi la och på stranden bredvid för att sola och njuta av resterande.
 
Efter stranden följde jag med tyskarna in till staden, vi käkade och gick sedan och tog en timmes massage. Helt underbart!!! Därefter åkte jag tillbaka till mitt resort, och personalen var så otroligt söta. De visste ju att jag reste ensam och att jag hade lämnat klockan 8 på morgonen. De va så fruktansvärt oroliga när jag kom vid 11. De hade tydligen börjat ringa taxibolagen och eftersökt mig och allt möjligt. Gulle dem!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress