Julia Lundqvist

3-5/3 El nido, Sabang, Filippinerna
Söndagen den 3/3 gick jag upp tidigt och njöt av soluppgången, sedan åt vi avskedsfrukost på art café. När vi sedan hade kramats adjö så åkte jag vidare till sabang och de till puerto princeca. Det är alltid lika jobbigt att säga hejdå, men som tur är träffar jag dessa underbara tjejer i Varberg sen när jag kommer hem.
 
Resan till sabang gick bra, lite väl trångt men jag kan inte klaga. Väl framme i Sabang hjälpte en gubbe mig med att hitta boende, och sedan bestämde vi träff för morgonen därpå då han skulle hjälpa mig lite med de olika turistattraktionerna. 
 
Det är så roligt, vart jag än kommer här i Filippinerna så påpekar de att jag ser ut som en filippin på grund av solbrännan. Det var även en som frågade vad som var fel med mina ögon, man kan tydligen inte ha såhär blå ögon. Har de aldrig sett något liknande kan man ju tycka? Jag är ju inte så extrem? 
 
Måndagen den 4/3 kom gubben och mötte upp mig, vi åkte och bokade underground river och sedan tog han med mig på zipline, och mangrove boat tour. På eftermiddagen träffade jag på en filippin som hette Francis, han tog med mig till vattenfallet och sedan bjöd han hem mig på middag tillsammans med hans familj. Först hade jag tänkt tacka nej, man vet ju aldrig, men vågar man inte så vinner man inte, och jag är sjukt glad att jag vågade. 
Innan jag åkte hem till familjen så mötte jag upp Frida och Jenny från Falkenberg och snackade ikapp med de. Sedan var det dax att möta upp Francis, vi köpte fisk och sedan gick vi hem till de och de började laga maten. Jag älskar att hälsa på de lokala, och få en inblick i hur de har det. Helt plötsligt blir man inte ett dugg kräsen. Hela deras familj var utspridda med eget hus (om man kan kalla bamboohyddorna för hus) bredvid varandra så det blev som ett litet kvarter. Djur överallt och alla hade fullt upp med sina dagliga uppgifter. Riktigt kul att se. Sedan åt vi middag, ris och grillad fisk samt drack varannan rom och varannan vatten som är en tradition här i Filippinerna. Tillsammans med bröderna åkte jag senare till en kareokebar utanför byn tillsammans med bara en massa lokalbefolkning. Jag tvingade sedan dit Jenny och Frida vilket var skönt för då kunde jag slappna av lite mer. Vilken händelserik dag!
 
Tisdag den 5/3 gick jag upp tidigt och kollade på soluppgången, börjar bli standard nu framöver. Vaknar varje morgon vid ca 6am. Men inte klagar jag, ingenting är så vackert som i solupp och nedgången. Så jag är glad att jag får se båda. Idag var det dags för underground river, som är ett av de sju underverken. Det var riktigt häftigt, aldrig sett något liknande. Därefter var det dags att åka tillbaka till älskade El nido. Jag hamnade i en buss med två svenska par, ett par från Malta och ett par från Holland. Vi hade en riktigt trevlig resa som slutade upp med att vi alla gick ut och åt middag i el nido och jag delade rum med ett av de svenska paren. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress