Julia Lundqvist

30/3-1/4 Padang Padang, Bali, Indonesien.
Klockan 00.20 ringde väckaren och sedan en kvart senare blev vi upphämtade inför dagens aktivitet: vulkanbestigning. Det blev en bilfärd på ca 2,5h och sedan var det bara att börja traska. Vi hade tagit med oss lite för lite kläder men som tur var fanns det att hyra jacka på plats. Vi gick och klättrade uppför i ungefär i ca 2h innan vi var uppe på toppen bredvid kratern. Där väntade vi in soluppgången och njöt till fullo innan vi sedan gick ner igen. Vi hade tyvärr lite otur med alla moln (som vanligt när vi ska se soluppgång eller solnedgång) så vi såg tyvärr aldrig solen....
Vi hade också väldigt otur som hamnade med två tjocka indier så vi fick gå utan guide då dessa två var på tok för långsamma och otränade. Det hade också blivit missförstånd så vi fick ingen frukost på toppen. 

Efteråt åkte vi till ett annat ställe och fick testa på världens dyraste kaffe: bajskaffet Kopi Luwak. Kopi Luwak utvinns ur spillningen från det kattliknande djuret Indisk Palmmård. Palmmården äter bara de bästa sorterna av kaffebären och efter att de passerat djurets matsmältningssystem kan kaffebönorna plockas hela ur dess avföring för att sedan rengöras och rostas.

Vi sov i bilen 3h tillbaka och på eftermiddagen hängde vi med killarna, tog en powernap  och på kvällen blev det minimarketfest. Padang Padang är ett sådant litet ställe att det hippaste som finns är ett minimarket med wifi och partymusik. Här samlades mer eller mindre alla byns turister och festade hela natten lång. Och då inga nattklubbar eller liknande var öppna i t.ex. kuta eller uluwatu så stannade alla här hela natten. Riktigt roligt och annorlunda. Nu har jag i alla fall fått checka av fest vid ett minimarket. 
Anledningen till att allt var stängt var kommande dag. Den 31/3 var det den tysta dagen på Bali. Allting stänger och man får inte gå ut ur hotellområdet, inte ha några lampor tända och inte utföra några nöjen. Man skulle bara vara och helst inte göra någonting utan sova var bästa alternativet. Vi tog en lång sovmorgon (till klockan tio, lång för att hela julia) åt frukost och väckte sedan grabbarnagrus i dörren bredvid. Under dagen spelade vi kort, kort och återigen kort. Och sedan på eftermiddagen blev vi överlyckliga då vi hittade en spot där internet från minimarket nådde. Daniel fick riktig panik över att vara instängd, själv tyckte jag väl mest det var slöseri på en dag men gjorde det bästa av saken och tyckte faktsikt de va rätt mysigt. Det blev en tidig kväll eftersom vi inte fick ha några lampor tända och inte såg någonting.


Den 1/4 klev jag upp med tuppen och överlycklig över att vi äntligen fick gå ut och göra vad vi ville. Först hade vi tänkt surfa men då de flesta butikerna och ställerna fortfarande hade stängt blev det en dag på stranden istället, vilket var tur för det var nästan inga vågor. Vi checkade ut men kunde inte betala våran skuld förrän sent på kvällen då de äntligen satte igång ATMerna. Tänk om de hade kunnat förvarna oss om att de också stänger ner så hade man ju kunnat vara lite förberedd. Nej istället var pengarna mer eller mindre slut, vi fick fortsätta äta nudlar i varmt vatten (som dagen innan) och vi drägglade efter glass på stranden. Livet som fattig för en dag var inte roligt allt och jag njöt verkligen av att ta ut pengarna i automaten senare på dagen. Då firade vi med glass, tacos och mycket mer.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress