Julia Lundqvist

14/2 Alla hjärtans dag, Siem Reap.
Väckarklockan ringde tidigt på alla hjärtans dag, närmare bestämt 4.30. Idag var dagen vi skulle besöka ett av världens sju underverk - the temples of Ankor. Vi började med att åka tuk tuk redan klockan fem för att hinna fram till soluppgången. Väl framme efter att ha köpt biljett och hittat till platsen inser vi att vi inte riktigt är ensamma. Det var säkert flera hundra stycken där. När det börjar ljusna och i vanliga fall närma sig soluppgång inser vi att det inte kommer bli någon pågrund av alla moln. Så det var lite av en besvikelse.. 
Vi fortsatte in i Ankor Wat som är det största templet. Där strosade vi runt bara under en kort stund innan vi bestämde oss för att åka vidare innan alla andra också beslutar sig för det.Andra stoppet blev Bayon i Ankor Thom. Precis som på förra stället är det ju mest att strosa runt och försöka undvika folkmängden. Vårt tredje och sista stopp gjorde vi i Ankor Prohm, där Tomb Raider är inspelad. Detta var även min favorit av de alla just för att naturen verkligen har tagit över här med sina enorma rötter och tillsammans blev det väldigt mäktigt. Så här kommer en massa bilder på oss och lite rötter..


Det var verkligen kul att besöka dessa tempel och det är väl något man bör göra någon gång. Sen kanske det är ännu mer intressant och häftigt om man är lite intresserad och insatt. Vi spenderade endast en halvdag här medans vissa spenderar en vecka, men detta dög gott och väl för mig.

Vi kom tillbaka oerhört mycket tidigare än vad vi trodde så vi gick in till stan och lyxade till med sushi. Första gången på resan och väldigt efterlängtat. Efter lunchen köpte vi 450 gram glass som vi sedan åt i parken nere vid floden. Där låg vi sedan i någon timme och bara var.

Hur man ska äta sushi..

Hur man inte ska äta sushi (också är det så man alltid gjort..)


På kvällen lyxade vi till det med en riktig lyxmiddag vilket vi tyckte vi var värda såhär på alla hjärtans dag. Förrätt, rött vin, underbar mat och bra service. 
Detta var nog den bästa alla hjärtans dagen jag någonsin haft, och det bästa av allt var att jag fick dela den tillsammans med min Daniel. Jag är så lyckligt lottad som har fått träffa en kille som honom. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress