Julia Lundqvist

1-14/3 Surfcamp Lombok, Indonesien
Vi har haft två underbara veckor på ett surfläger i byn Gerupuk som ligger i södra Lombok, Indonesien. Första dagarna var riktigt tuffa med mycket paddling och försök till att inte drunkna. Varken jag eller Daniel hade rört en surfbräda innan och första dagen hade vi till och med svårt att hitta balansen av att bara sitta och ligga på brädan. Vi hade båda ingen aning av att det skulle vara så svårt som det kom att vara. Första veckan kan vi väl inte direkt säga att vi surfade något, de gånger vi var ute på vattnet paddlade vi och omtumlades av vågorna. På land hittade vi även på många roliga saker, som fotbollsmatch mot lokalbefolkningen, såg film, yoga, fest med boogie-night tema, åt på restaurang inne i kuta och bara lärde känna underbara människor.


Andra veckan hände det mera. Vi stod äntligen upp på vågorna och började lära oss svänga. Vilket gjorde det hela betydligt mycket mer roligare. Jag var så nära på att ge upp under första veckan, det var så oerhört frustrerande. Men jag är glad att jag inte gjorde det. Andra veckan har varit riktigt rolig och vi har utvecklats mycket. 
Vi har fortfarande lång väg kvar, men nu har vi i alla fall en början och en aning om vad att surfa är. Sjukt roligt är det i alla fall. Tyvärr så skadade jag mig under mitten på veckan, då jag sträckte en muskel vilket gjorde att jag tyvärr inte kunde medverka så mycket i slutet och inte heller utvecklas lika mycket som jag ville. Men detta var inte sista gången vi surfade så det kommer fler tillfällen. 
Under andra veckan gjorde vi även mycket roligt på land, vi hälsade på den lokala skolan, åkte på sunset cruise, spelade spel, såg mer filmer, åkte till en restaurang inne i kuta med sjuka utsikten och bara hade riktigt trevligt.
Heter man Julia kan man även lyckas stå dubbelvikt ibland...


Annster

Fina bilder :)

Sofie

Jättefina bilder :)

Hannah

Kika gärna in i min blogg, ställ gärna frågor så det blir lite mer "fart" i bloggen också! :) (http://miniwiini.blogg.se/)

Nike Ossler

så härligt!!

Iz

Vilket äventyr! Har alltid velat prova på surfing men verkar supersvårt. Men ser riktigt kul ut. Fina bilder. Lycka till med fortsatt surfing :-)

Beatrice Lindgren

ååh fina bilder :)

Marie Bergman

Åh vilka härliga bilder allihopa! =)

Robex Lundgren

gillar du musik, missa inte min blogg intervjuar band varje dag
http://ghgumman.blogg.se/
http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=hl

Stephanie

Gillar surfbilderna specifikt! Ser superkul ut.

Madelene Borg

Jag var nyss och backpacka i Australien och Nya Zeeland. Funderar på Indonesien och länder i Asien nu. Men är tveksam eftersom jag hörde från en vän att det är mycket djur det är synd om. Hon hade gått på en marknad där det fanns hundar som dom brutit benen på. Är det mycket sånt?
Hade aldrig klarat av det. Hon sa att man kunde hålla sig borta från marknader, men det känns ju sådär. Kanske är olika beroende på olika marknader?

Ta hand om Er och njuut! :)

Svar: Det är nog inget du behöver vara orolig över att se, vi har rest i många länder nu, till och med de länder där de äter hund men har aldrig sett något liknande. Och då har vi varit på både lokala marknader som turistställen. Självklart finns det mycket vilda djur som katter och hundar men jag har aldrig sett någon göra de illa. Här i Indonesien finns det då massor med hjälpcenter för djur, som katter, hundar, sköldpaddor m.m. Så stoppas inte från att resa!!! Du behöver inte oroa dig för det är inget vanligt hon sett!
Julia Lundqvist

emily

Sjukt fina bilder. Har alltid villat surfa men har inte provat.

Sofia

Härliga bilder :-)

Sofia

vad kul! superfina bilder!

milina.blogg.se

Gud vad kul och härligt :)

Mementomori

Riktigt härliga bilder!

Wilhelm

Jätte fina bilder :)

Emilia

Verkar som ni upplevt många roliga saker! Det verkar roligt att surfa, men svårt. :)

Svar: Precis som du säger, sjukt svårt men galet kul!!!
Julia Lundqvist

Klara

Åhh vad mäktigt !

leonor broberg

fina bilder!

Elin Talback

Gud va härligt det ser ut! Lyllo.

Läs gärna min blogg om träning, motivering och hälsa!
PUSS

emma - ski & surf

ååh, gud vad najs! ska på surftrip till bali i sommar :D

Ebba Molin

åh så härliga bilder!

Saga

men så himla kul!! har kollat jättemycket på surfingläger för att jag har typ som högsta dröm att lära mig surfa!

Svar: Detta är verkligen att tipsa om på alla sätt och vis. Prisvärt, coacherna är underbara och riktigt riktigt duktiga, svenskägt, bra boende, bra mat m.m. Läs mer på surfcampindonesia.com
När man väl börjat surfa vill man bara lära sig mer, vi var där bara två veckor vilket är det kortaste man bör åka för annars hinner man knappt lära sig något, det var många som var där 4-6 veckor också!!
Julia Lundqvist

Alina

Fina bilder :)

Hedda Rönnlund

Gud vilka fina bilder!

Fröken Grön

Va roligt och spännande! :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress