Julia Lundqvist

14-16/3 Gili Air, Indonesien
Den 14/3 när surfcampet tyvärr var slut tog jag och Daniel vårt pick och pack och åkte till Gili Air. Först bil ca 2h och sedan en 20 min med båt sedan var vi framme. Först blev vi lite besvikna då vi hade förväntat oss en stor, lång vit strand men vi kom att trivas väldigt bra här ändå. Ön är omringad av en liten vit strand med gamla korallrester och vattnet är blåare och klarare än vad vi någonsin upplevt. Det finns inga fordon på ön så vill man inte gå runt så får man antingen hyra cykel eller åka häst & vagn. Det går en smal sandväg runt hela ön som har restauranger och boende på vardera sida.

När vi kom fram letade vi först reda på ett boende innan vi sedan tog en två timmars promenad runt hela ön. På eftermiddagen slappade vi vid poolen och sedan käkade vi middag framför utebio på en restaurang. En mycket härlig dag.


Den 15/3 spenderade vi till största del på stranden, vi solade, badade och bara njöt av att äntligen få steka fläsket igen. På eftermiddagen mötte vi upp Lisa, Erika och Annis från surfcampet, åt middag, drack vin och bara hade det riktigt trevligt. Den 16/3 hakade jag och Daniel på tjejerna på snorkeltur runt gili-öarna. Daniel hade vaknat lite snorig och då vi hade tänkt dyka kommande dagar så var han bara med på ett av fyra stopp. Vi såg flera sköldpaddor och massa andra fiskar. Det blev lunch på Gili Meno, kollade in ett turtle rescue centre och sedan åkte tillbaka till air. På kvällen drack vi någon öl, åt popcorn och käkade gott på vår favoritrestaurang Chill Out Bar här på gili air. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress