Julia Lundqvist

17-18/3 Gili Air, Indonesien
Vi startade dagen med att krama tjejerna hejdå, lite sorgligt att säga hejdå, men förhoppningsvis inte föralltid. Efter frukost begav vi oss till Manta dive center där vi bokat in Daniel på advancekurs och mig på några fundives. Första dyket Daniel skulle göra var djupdyk så då passade jag också på att följa med. Det blev ett riktigt toppendyk med 40m i sikt och vi fick se bland annat hajar. 


Daniels andra dyk var navigering vilket inte direkt intresserade mig då dyket skulle mest innehålla övningar. Jag hade istället tänkt lägga mig på stranden men när tiden väl var inne så kom molnen och regnet fortare än jag hann blinka och det blev ingen strand för mig. Istället började jag fixa lite med säkerhetskopiering och sånt annat tråkigt i väntan på att Daniel dykt klart.

Idag den 18/3 är det Daniels födelsedag. Tyvärr befinner vi oss på en väldigt liten ö och det var inte enkelt för mig att uppvakta honom på något sätt. Jag försökte få hotellet att komma med frukost till oss vid sju så att jag kunde ge honom det på sängen, men eftersom de är trögare än trögast så lyckades jag inte. Som tur är får vi ta igen det senare i KL. Istället väckte jag honom med skönsång innan vi åt frukost nere vid havet och begav oss för att dyka igen. Dyket blev också ett höjdardyk som igår. Vi hade nästan 50m i sikt och vi såg både stingrockor och klappade sköldpadda, så vi är mer än nöjda. 

Eftersom vi gjorde ett morgondyk så skulle vi ha hela eftermiddagen på oss att göra annat, men precis som igår så precis när vi ätit färdigt lunchen och gjort oss redo för stranden så kommer regnet och det blev istället en eftermiddag på ett café. Som tur är, är Daniel inte så kräsen och nöjer sig med det lilla. Vi lyxade därför till med riktigt gott kaffe, glass, chokladkaka och mycket annat.

Nu väntar vi att göra vårt första nattdyk innan vi ska fira Daniel med hummer till middag. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress