Julia Lundqvist

20-25/1 Koh Phi phi, Thailand
Natten till söndagen den 20/1 hade jag flyttat in hos Daniel, en av de tre varbergskillarna jag skulle resa till phi phi med. Så på morgonen checkade vi ut och åkte med färja över till phi phi. Vi hade redan bokat ett litet bättre hotell som låg väldigt centralt och bra, så de va inga konstigheter att hitta dit! Hotellet levde upp och till och med över förväntan. Rummen var jättefina, poolen var helt underbar och frukostbuffen helt ok! När vi lämnat allting på rummet blev det en eftermiddag vid poolen innan vi gick till unnis och åt köttbullar, brunsås och mos. Efterlängtat!!! Därefter blev de fotboll och buckets med killarna. Vi dansade in natten tillsammans med tre svenska tjejer nere på slinky. Efterfest på vårt rum i form av disneymusik och dans. Magisk kväll! 
 
Den 20/1 var också den dag Marcus försvann från oss, för fem år sedan. Så tankarna gick till honom och hans närmsta under hela dagen. På något sätt vill jag fortfarande inte förstå det! Vår finaste Marcus. Men jag vet att han har de bra och det är de som får en att ändå acceptera. Jag kommer aldrig sluta sakna dig vännen! 
 
På måndagen den 21/1 åkte vi longtrailbåt till long beach, en strand på phi phi. Spenderade dagen där innan vi sedan gick, kanske en av de jobbigaste vägarna, tillbaka. Jag tyckte dock de var värt mödan för man fick se mycket fint av ön! Det blev en lugn kväll vilket var efterlängtat!
 
Tisdagen den 22/1 var det dax att fortsätta mitt påbörjade dykcert. Killarna följde med mig ut på båten, Niklas testade på scuba diving, Daniel var sjuk och Alex fick tyvärr inte dyka pga sin astma! (Så är ni sugna på att testa dyka någon gång, som Niklas gjorde, eller ta en cert som jag och har astma. Få ett godkännande av en svensk läkare först, annars kommer ni bli likna besvikna som Alex..) Jag genomförde två av de fyra utedyk man ska göra. Det var riktigt kul att få komma ner i havet istället för i en tråkigt pool! Eftermiddagen spenderade vi i vår älskade pool och på kvällen blev de fest för killarna, men jag nöjde mig med en bucket innan jag gick hem och sov då jag var så sjukt trött! 
 
Onsdag 23/1 så tog vi en longtrailbåt till stranden Noi bay, en nästan öde strand på phi phi. Väldigt liten och riktigt klart vatten. Killarna snorklade och solade medans jag höll mig i skuggan pga att jag fortfarande inte kände mig riktigt pigg! Men efter lite mat och ännu mer sömn så taggade jag till och det blev middag och fest med mina pojkar och ett par tjejer från Stockholm, Rebecca och Jennifer! 
 
24/1 Torsdag. Värsta på veckan, för det var dags för pojkarna att lämna mig. Det blev häng vid poolen och lunch innan jag kramade dem motvilligt hejdå.. Eftermiddagen och kvällen spenderade jag tillsammans med Rebecca och Jennifer. Pool, middag, pannkaka på stranden i solnedgången och sen mys på "balkongen" innan jag gick ensam till min bungalow och somnade tidigt! 
Fredag 25/1, klev upp tidigt, 6.30, åt frukost, checkade ut och sedan åkte ut på havet för att slutföra mitt certifikat. Det blev en riktigt rolig dag tillsammans med min norske instruktör Trym. Vi såg leopardhaj, sköldpadda, morena(ål), simmade genom "korallhål", badade från båten och bara cpade och skrattade. När jag sedan var färdig, en massa papper påskrivna, glad för att vara certifierad, gick jag och tog ett sista dopp i poolen, kramade stockholmarna hejdå, åt lunch tillsammans med Trym och sedan åkte jag färja över till krabi. Där tog jag det mest lugnt och kollade runt på kvällens marknad. Sjukt billigt och sjukt shoppingsugen blev man. Men vad gör man när väskan nästan redan är full...