Julia Lundqvist

6/3 Tao expedition
Onsdagen den 6/3 var det äntligen dax att åka på tao expeditionen. Som jag längtat, och så tur jag hade. Vi blev en liten grupp på endast 10 personer (man kan vara uppemot 25 stycken..). Fem från tyskland, en engelskfransk, en spansk och två från filippinerna. Det är lite svårt att förklara vad tao expedition är, men man bor i olika base camps på nätterna och lever mer eller mindre på båten på dagarna. Sedan gör man olika stopp längs vägen. Min expedition var från El nido till Coron och pågick i fem dagar. Googla och ni kan läsa massvis om det på deras hemsida. För detta är något jag rekommenderar om ni åker till filippinerna. För detta blev bland det bästa jag gjort på hela min resa.
 
Vi gjorde först ett stopp i Pasandigan cave, som är en grotta i närheten av El nido. Eftersom båten är lite stor så får vi nästan alltid simma till öarna eller aktiviteterna och tillbaka. Så vi simmade till grottan och klättrade in i ett litet hål.
Efter grottan åkte vi till Cadlan Lagoon, som var där Robinson Expeditionen 2011 bland annat spelades in. Sedan åkte vi till Balinaud för kajaksurfing. Gigantiska vågor, riktigt roligt men sjuukt svårt!
Efter kajaksurfingen åkte vi till cadlao beach, där vårt första base camp var. Och även det absolut bästa tycker jag. Riktigt mysigt ställe, ingen elektrisitet, ingen riktig dusch... ja precis som jag ville ha det. Fast ändå över förväntan! De överraskade oss med en massage i solnedgången på stranden. Ja ni må förstå att jag njuter här borta. På kvällen drack vi rom och öl, lekte lekar och satt framför lägerelden. En perfekt dag!