Julia Lundqvist

Panglao Island, Filippinerna.
Bättre sent än aldrig. Jag blir så otroligt glad när jag loggar in såhär månader senare och fortfarande ser att ni tittar in varje dag. Hoppas att detta inlägget förnöjer ert besök. Jag tänkte börja berätta litegranna om vårt besök till Filippinerna under Mars-månad...

Det var andra gången jag besökte Filippinerna, och jag blir lika förälskad i landet varje gång. Filippinerna är ett sånt land som jag kan tänka mig att Thailand var för 20 år sedan. Det finns orörda vackra stränder och samhällen, trevliga å hjälpsamma människor och känslan av att inte befinna sig mitt bland alla svenskar utan mer bland lokalbefolkningen är något jag gillar.
 
Denna gången började vi vårt besök med en oerhört lång resa. Men den får vi endast skylla oss själva över för vi hade kommit över ett riktigt bra pris på en tur och retur biljetter och då värdesatte vi en kort hemresa istället! Efter ett gäng flyg blev det båt och sen var vi framme på Panglao Island och Alona Beach. Det var första gången jag var på Panglao och det var långt över förväntningarna. Vi hade ett jättefint boende för inga pengar alls och det fanns bra med restauranger. Stranden blev jättefin längst bort på stranden, men framförallt hittade vi guldstället Dumaloan, som är ett garanterat ställe vi kommer åka tillbaka till. Den gången blir det nog dock lyxhotell på den stranden istället. Dumaloan ligger ungefär 15 min med tricycle från Alona Beach. Finns några matställen men eftersom det var så smidigt att ta sig till Alona Beach så kommer jag nog istället bo på den finaste stranden nästa gång. Här var vi mer eller mindre ensamma, tillsammans med några lokalare!
Vi gjorde en utflykt då vi såg delfiner, besökte två öar, och snorklade lite. En riktig turistfälla helt enkelt!
 
Vill man besöka Filippinerna så är den bästa perioden mellan mars-juli då de har sommar under den perioden och risken för stora stormar och dåligt väder minskar avsevärt! Chansen att få så bra väder som möjligt är alltså såklart under dessa månader.
 
Jag låter bilderna tala för sig:
 
 
Moster Karin

Detta har jag väntat på ! Fina foto som illustrerar en härlig semester. ;-)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress