Julia Lundqvist

23-27/3 Kuala Lumpur, Malaysia
Kom fram till Kuala Lumpur mitt i natten så åkte direkt till hotellet för att sova. På morgonen den 23/3 tvingade jag mig upp för nu var det äntligen dags för shopping i Time square. Fint och billigt ifall man ger det tid, utan att behöva pruta å annat jobbigt! Det blev en heldag där och sedan en lugn kväll på hotellrummet.
Shopping i mängder, fortsatte kommande dagar med samma innehåll. Shopping shopping shopping. Blandade time square med pavilion och petronas. Blev även någon halvdag liggandes vid hotellets pool.
På detta vis höll jag på fram tills den 27/3 då det var dags att resa vidare, till Dubai för att möta upp familjen. Några tusenlappar fattigare och massvis med packning rikare. (Packningen vägde mer än dubbelt än innan).
Mötte upp familjen på flygplatsen i dubai, kramades och sedan sökte vi upp våran gigantiska lägenhet som pappa hade löst. Två sovrum, vardagsrum, kök, hall och fyra badrum. Halleeeluja!
21-22/3 Subic, Manila, Filippinerna
Den 21/3 klev jag upp tidigt som vanligt och sedan tränade jag lite innan jag la mig och tog de lugnt i solen.
Vid lunch åkte jag till busstationen för att åka tillbaka till Manila. Åkte till Lace, bytte om, sedan blev jag upphämtad av Josh, från popcrawl. Vi åt middag och sedan mötte jag upp Alex med två kompisar. Vi tog några öl och lite tilltugg på en restaurang innan vi sedan gick på Lace egna fashionshow för hennes bikinimärke: I love Koi. Där fick jag träffa Lace och Alex alla kompisar och hade en riktigt trevlig kväll.
Fredagen den 22/3 tog vi det väldigt lugnt på dagen då man mådde värre än vad jag förtjänat. På eftermiddagen åkte vi in till stan och åt en koreansk middag innan Lace körde ut mig till flyget. Det var nämligen dags för mig att lämna älskade filippinerna för några dagar i Kuala Lumpur.
20/3 Ocean Adventure, Subic, Filippinerna
Onsdagen den 20/3 var det dags att uppfylla något från "saker att göra innan jag dör" - listan: simma med delfiner. Något jag alltid drömt om. Och ännu bättre: dyka med dem!
 
Jag mötte upp tyskarna som hade kommit från Manila, vi prova ut utrustning och sedan hoppade vi ner i vattnet för att få dyka. Vi började med att träffa en delfin, klappade, kittlade, pussade, matade, kände i hans mun och såg honom leka omkring oss. Vilket underbart djur. Kan man få ha ett som husdjur tack?
Efter delfinen fick vi träffa en falsk späckhuggare som är lite större än en delfin. Även han fick vi klappa, mata, känna i munnen och bäst av allt, rida på honom under vattnet. Efter det simmade båda omkring oss och lekte. Det var en upplevelse att bara se dem leka under vatten.
När vi kom upp bestämde jag mig för att också simma med delfinen. Jag blev tyvärr lite besviken, men tror det har att göra med att dykningen var så extremt bra. Vi fick simma med den två gånger, men roligast av allt var när vi dansade med den. Sedan gjorde vi ungefär som under vattnet, kittla, krama, klappa, mata....
Efter båda aktiviteterna fick vi även bli fotade med djuren.
Vi såg även en havslejonshow och en delfinshow innan vi la och på stranden bredvid för att sola och njuta av resterande.
 
Efter stranden följde jag med tyskarna in till staden, vi käkade och gick sedan och tog en timmes massage. Helt underbart!!! Därefter åkte jag tillbaka till mitt resort, och personalen var så otroligt söta. De visste ju att jag reste ensam och att jag hade lämnat klockan 8 på morgonen. De va så fruktansvärt oroliga när jag kom vid 11. De hade tydligen börjat ringa taxibolagen och eftersökt mig och allt möjligt. Gulle dem!