Julia Lundqvist

23-24/4 hemresan.
Den 23/4 var det dags för oss att avsluta vår underbara resa. Vi har haft 107 fantastiska dagar, mött underbara människor, gjort och sett mycket. Men framförallt har vi skapat minnen för livet som vi alltid kommer bära med oss.

Vi tänkte sammanställa en sammanfattning senare, så håll utkik! Och om det är någon som har frågor om länderna, tveka inte på att höra av er. 

Hemresan var en resa på ca 15h. Flyg från colombo (ner i maldiverna för att fylla på planet med människor), till instanbul och sedan efter 2h vänta flyg till Göteborg där vi mötte upp Daniels familj. Det blev lunch och sedan hem.
Home sweet home!!

Ditresan


Hemresan

19-23/4 Negombo, Sri Lanka.
Direkt efter safarin åkte vi vidare till Negombo där vi skulle spendera våra sista dagar. Det blev några timmar med bil, men vi kände det var bättre att ta det denna dag och ha 15min till flyget än att behöva börja hemresan med en lång bilfärd också. Vi hade bokat ett väldigt fint hotell som ett bra avslut på resan och det visade sig nästan vara bättre än förväntat. 

Första kvällen där njöt vi av kanske resans bästa solnedgång, det var fantastiskt fint!!


De sista dagarna gjorde vi inte mycket. Vi solade och badade vid poolen, gick ner tog ett dopp i havet, åt lokal mat, beställde hem pizzahut och myste under tak till de värsta blixtoväderna jag nånsin varit med om. Men framför allt så njöt vi av våra sista dagar på vår 107 dagar långa resa. 
19/4 Yala National park, Sri Lanka.
Vi hade som sagt bestämt oss att åka på safari, sagt och gjort. Vid halv fem på morgonen hämtade de upp oss och körde oss till safarin, där bytte vi till en jeep och sedan blev det några timmar ute i det vilda. Vi såg massa djur bland annat elefanter, vildsvin, iller, krokodiler, vattenbuffel och Daniel lyckades även se en leopard (jag hann bara se svansen för jag hade ett bajs träd ivägen...) riktigt roligt var det att försöka söka upp djuren och miljön var fantastisk, precis som på film. Nu blev jag bara ännu mer sugen på att åka på campingsafari i Afrika!!