Julia Lundqvist

19-21/3 Gili Islands, Indonesien.
Den 19/3 blev vår sista dag på Gili Air. Vi har vekrligen trivts på grili air, fast än vi inte haft jättetur med vädret (regnat nästan varje eftermiddag). Det är en mysig ö, lagom med turister och go stämning. Finns party ifall du vill, men lugnare barer och restauranger finns det mest av. Det ön tyvärr saknar är den perfekta stranden. Stranden på ön är väldigt smal så man rymms knappt att ligga på den om man inte har solstolar. Nu var detta aldrig något problem för oss då det alltid var ledigt solstolar nedanför vårt hotell. 

På morgonen åkte vi ut och dök. Daniel skulle göra sitt sista dyk för advancekursen och jag hakade på. Denna gången var det ett nitroxdyk. Att dyka med nitrox menas att man ökar syrehalten i luften och kan därför vara nere på djupt vatten längre. Nitrox är därför perfekt för användning vid djupdyk som t.ex. vrakdykning när man gärna vill stanna djupt så länge som möjligt! Det var väldigt kul att testa på och troligen kommer vi ta ett nitroxcertifikat nu på lembongan.

Efter dyket kom regnet, och sedan var det dags för oss att åka över till Gili Meno. Vi ville gärna dit en dag för att få ligga på den underbara strand den ön har. Vi checkade in, åt chips, spela kort och åt sedan middag nere vid vattnet. En lugn kväll helt enkelt!

Den 20/3 var dagen vi hade tänkt få spendera på stranden, men det var bara att glömma för det kom att småregna hela dagen och solen syntes inte på långa vägar. Vi spela kort, satt vid internet, och bara fördrev tiden mestadels hela dagen. På eftermiddagen/kvällen så klarnade det upp litegranna och vi tog en promenad till norra delen av ön och njöt av solen den korta halvtimmen den var framme, spelade hänga gubbe och bara var. Den 21/3 var det dax att åka vidare, men då vädret var bättre idag så stannade vi på Meno och solade tills klockan var tre innan vi tog båten över till Gili Trawangan. Gili Meno är den absolut lugnaste ön med nästan ingenting så kontrasten blev väldigt stor när vi sedan kom till Gili Trawangan. Gili T är den största, populäraste ön med mest turister och hvuudsyftet med ön är party. Vi kände redan efter några minuter att denna ön inte var något för oss så. Vi bokade båt till Lembongan för dagen därpå och på kvällen åt vi god mat och tittade på folk. En bra dag helt enkelt!
Jennifer

Vad mysigt och roligt ni verkar ha! :)

Och fina bilder :)

Jennifer

Vad mysigt och roligt ni verkar ha! :)

Och fina bilder :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress